We have summer break | Olemme kesätauolla 2.7.–16.8.2020.

In mean time please check out our COVID-19 instructions.
Sillä välin voit tutustua COVID-19 -ohjeisiimme.

Tietoa meistä

AT Nature Team sitting on a rock in the summer 2019.

AT Nature on pieni perheyritys, joka tarjoaa luontoaktiviteetteja ja majoitusta Inarissa Muotkatunturin erämaa-alueen ja Lemmenjoen kansallispuiston maisemissa. Myös Pohjois-Norjan luonto ja maisemat ovat aina kiehtoneet meitä ja räätälöimme kysyttäessä luontoretkiä Finnmarkiin.

Työmme ja harrastuksemme ovat liittyneet Lapin luontoon jo yli 15 vuoden ajan ja perustimme AT Naturen voidaksemme tarjota elämyksellistä luontotietoa kaikille pohjoisen luonnosta kiinnostuneille vieraillemme. Retkillämme perehdytään Lapin luontoon ja sen yksityiskohtiin paikallisen biologin opastuksella.  Pienissä ryhmissä (2-6 hlö) tai yksityisinä toteutetut retket lisäävät hyvinvointia ja auttavat palautumaan arkikiireistä.

Löydät meidät ja kotimme Inarin kunnan pohjoisosasta Tirron kylän läheisyydestä aivan Muotkatunturin erämaa-alueen rajamailta, ikivanhojen taigametsien ja soiden kätköistä. Suomen suurimman kansallispuiston, Lemmenjoen, metsäerämaat alkavat lähistöltä. Tarvittaessa noudamme sinut esimerkiksi Inarin kirkonkylältä.

Opastuskielemme ovat suomi ja englanti. Tutustu aktiviteetteihimme englanninkielisellä sivustolla, kunnes olemme saaneet suomenkielisen sivustomme valmiiksi.

TERHI

Biologi | Opas | Opettaja

TERHI on työskennellyt matkailun parissa yli 20 vuotta ensin oppaana ja matkanjohtajana, sitten matka- ja tuoteasiantuntijana ja nyt perheyrityksen jokapaikanhöylänä ja toimitusjohtajana.

Oppaana ja matkanjohtajana Terhi on tutustunut jokaiseen maanosaan. Hänen lempikohteensa (Lapin lisäksi) ovat mm. Huippuvuoret, Etelämanner, Galápagossaaret ja Itä-Afrikan savannit. Matka- ja tuoteasiantuntijana hän sai kokemusta matkojen tuotannosta, markkinoinnista ja laadunvalvonnasta.

Terhi on myös biologian ja maantiedon opettaja. Häntä ovat kiinnostaneet asiat laidasta laitaan: luontoaktiviteetit, maratonin juokseminen, pyöräily, koiraharrastus, kalastus ja sukeltaminen sekä tilastoanalyysit. Erilaisten kiinnostuksen kohteiden takia Terhi on opiskellut mm. saksan kieltä ja kulttuuria, biologiaa ja matkailututkimusta Turun, Joensuun ja Lapin yliopistoissa.

AT Naturen Terhi tulistelemassa erämaassa.

Arto

Biologi | Eräopas

ARTO on työskennellyt luonnonsuojelun asiantuntijatehtävissä Metsähallituksessa yli 15 vuotta. Työn kautta hän on saanut mahdollisuuden tehdä luontokartoituksia kaikissa Lapin kansallis- ja luonnonpuistoissa, erämaa-alueilla ja useimmilla muillakin Lapin suojelualueilla. Työssään Arto on erikoistunut tunturiluontotyyppeihin ja uhanalaisiin kasveihin ja osallistunut myös naalin pesätarkastuksiin ja suurpetolaskentoihin.

Myös vapaa-aikanaan Arto suuntaa mielellään erämaahan kalastamaan tai metsästämään Sissin ja Hiskin kanssa. Kesä on perhokalastuksen aikaa, ja kevättalvi kuluu Muotkatunturin erämaa-alueella pilkkireissuilla ja eläinten jälkiä tutkiessa. Kevään koittaessa alkaa lintuharrastus kotinurkilta ja muuttolinnut vievät vuosittain mukanaan aina Norjan rannikoille saakka. Vuoden ensimmäinen Norjan reissu tehdään silti aina kaamoksen juuri päätyttyä, jolloin Jäämerellä on hienon tunnelman lisäksi arktisia lintuja kuten alli- ja kyhmyhaahkoja ihailtavaksi.  

HISKI ja SISSI

Hiski ja Sissi tulevat meidän mukana lähes joka paikkaan. Hiski on pohjanpystykorva ja Sississä on varmuudella ainakin suomenpystykorvaa. Metsästyksen lisäksi Hiski ja Sissi ovat saaneet koulutusta myös eläinavusteiseen toimintaan ja molemmat ovat olleet lukukoirina Inarin Saamelaiskirjastossa.

Pin It on Pinterest

Share This