Tietoa meistä

AT Naturen tiimi Arto Terhi Sissi ja Hiski nauttivat keskiyön auringosta.

AT Nature on pieni perheyritys, joka tarjoaa luontoaktiviteetteja ja majoitusta Inarissa Muotkatunturin erämaa-alueen ja Lemmenjoen kansallispuiston maisemissa. Myös Pohjois-Norjan luonto ja maisemat ovat aina kiehtoneet meitä ja räätälöimme kysyttäessä luontoretkiä Finnmarkiin.

Työmme ja harrastuksemme ovat liittyneet Lapin luontoon jo yli 15 vuoden ajan ja perustimme AT Naturen voidaksemme tarjota elämyksellistä luontotietoa kaikille pohjoisen luonnosta kiinnostuneille vieraillemme. Retkillämme perehdytään Lapin luontoon ja sen yksityiskohtiin paikallisen biologin opastuksella.  Pienissä ryhmissä (2-6 hlö) tai yksityisinä toteutetut retket lisäävät hyvinvointia ja auttavat palautumaan arkikiireistä.

Löydät meidät ja kotimme Inarin kunnan pohjoisosasta Tirron kylän läheisyydestä aivan Muotkatunturin erämaa-alueen rajamailta, ikivanhojen taigametsien ja soiden kätköistä. Suomen suurimman kansallispuiston, Lemmenjoen, metsäerämaat alkavat lähistöltä. Tarvittaessa noudamme sinut esimerkiksi Inarin kirkonkylältä.

Opastuskielemme ovat suomi, englanti ja saksa.

Meidän Tiimi

TERHI

Biologi | Opas | Opettaja

TERHI on työskennellyt matkailun parissa yli 20 vuotta ensin oppaana ja matkanjohtajana, sitten matka- ja tuoteasiantuntijana ja nyt perheyrityksen jokapaikanhöylänä ja toimitusjohtajana.

Oppaana ja matkanjohtajana Terhi on tutustunut jokaiseen maanosaan. Hänen lempikohteensa (Lapin lisäksi) ovat mm. Huippuvuoret, Etelämanner, Galápagossaaret ja Itä-Afrikan savannit. Matka- ja tuoteasiantuntijana hän sai kokemusta matkojen tuotannosta, markkinoinnista ja laadunvalvonnasta.

Terhi on myös biologian ja maantiedon opettaja. Häntä ovat kiinnostaneet asiat laidasta laitaan: luontoaktiviteetit, maratonin juokseminen, pyöräily, koiraharrastus, kalastus ja sukeltaminen sekä tilastoanalyysit. Erilaisten kiinnostuksen kohteiden takia Terhi on opiskellut mm. saksan kieltä ja kulttuuria, biologiaa ja matkailututkimusta Turun, Joensuun ja Lapin yliopistoissa.

AT Nature Terhi nauttii kevätauringosta Muotkatunturin erämaassa.

Arto

Biologi | Eräopas

ARTO on työskennellyt Lapissa luonnonsuojelun asiantuntijatehtävissä yli 20 vuotta. Työn kautta hän on saanut mahdollisuuden tehdä luontokartoituksia kaikissa Lapin kansallis- ja luonnonpuistoissa, erämaa-alueilla ja useimmilla muillakin Lapin suojelualueilla. Työssään Arto on erikoistunut tunturiluontotyyppeihin ja uhanalaisiin kasveihin ja osallistunut myös naalin pesätarkastuksiin ja suurpetolaskentoihin.

Myös vapaa-aikanaan Arto suuntaa mielellään erämaahan kalastamaan tai metsästämään Sissin ja Hiskin kanssa. Kesä on perhokalastuksen aikaa, ja kevättalvi kuluu Muotkatunturin erämaa-alueella pilkkireissuilla ja eläinten jälkiä tutkiessa. Kevään koittaessa alkaa lintuharrastus kotinurkilta ja muuttolinnut vievät vuosittain mukanaan aina Norjan rannikoille saakka. Vuoden ensimmäinen Norjan reissu tehdään silti aina kaamoksen juuri päätyttyä, jolloin Jäämerellä on hienon tunnelman lisäksi arktisia lintuja kuten alli- ja kyhmyhaahkoja ihailtavaksi.

HISKI ja SISSI

Koiramme tulevat meidän mukana lähes joka paikkaan.  Sissi oli vanhin tiimikoiramme maaliskuuhun 2021 asti, jolloin se siirtyi sateenkaarisillalle.

Hiski on pohjanpystykorva. Metsästyksen lisäksi se on saanut koulutusta myös eläinavusteiseen toimintaan. Hiski on toiminut lukukoirana Inarin Saamelaiskirjastossa.

Aktiviteetteja erämaan laidalla

LapinTintti Eco-Cabin

Sustainable Travel Finland logo.
Lake Inari Arctic Network logo.
Inari-Saariselkä region logo.
Yrittäjät logo.

Pin It on Pinterest

Share This