Vastuullisuus

AT Nature on vastuullinen perheyritys, joka ottaa huomioon kestävän matkailun kriteerit jokapäiväisessä toiminnassaan. Me olemme ensimmäinen Inari-Saariselkä alueen yritys, jolle Visit Finland on myöntänyt Sustainable Travel Finland –merkin. Lisäksi olemme alueen ensimmäinen yritys, joka on hyväksytty Suomen luomumatkailuyhdistyksen jäseneksi.

Turvallisuus on etusijalla aktiviteeteissamme. Teemme turvallisuusasiakirjat kaikille tuotteillemme. AT Nature noudattaa paikallisten terveysviranomaisten antamia COVID-19-ohjeita.

EKOLOGINEN VASTUU

Ostamme vain uusiutuvaa energiaa sähköyhtiöltä ja käytämme hyvin kuivattua puuta tai brikettiklapeja kodassa, saunamökissä ja aktiviteeteissamme pienhiukkasten määrän minimoimiseksi. Tulevaisuuden suunnitelmiimme kuuluu oman aurinkovoimalaitoksen hankkiminen.

Kierrätys on ollut osa elämäämme pitkään. Kompostoimme biojätteemme ja kierrätämme paperin, pahvin, lasin ja metallin. Valitettavasti muovin kierrätys ei ole tällä hetkellä mahdollista Inarissa.

Vaikka Suomessa on lähes 170 000 järveä, arvostamme puhdasta vettä, minkä vuoksi kodan yhteyteen ja saunamökkiin on hankittu kompostoivat käymälät. Käytämme vain biohajoavia pesuaineita. Saunamökissämme on lisäksi vettä säästävät suihku ja hanat.

Pyrimme ostamaan kestäviä materiaaleja toimintaamme. Käytämme nelitahtista moottorikelkkaa ja toiveissamme on hankkia sähkökäyttöinen moottorikelkka. Suurimmassa osassa aktiviteetteja käytämme kuitenkin omia lihaksia.

Arvostamme luonnon monimuotoisuutta, mistä johdosta me esimerkiksi ruokimme lintuja kylminä aikoina ja laitamme niille linnunpönttöjä. Kunnioitamme kaikkien eläinten pesimäkautta, joten emme häiritse niitä tietoisesti pesinnän aikana. Pidämme aina sopivan etäisyyden, kun tarkkailemme villieläimiä. Aktiviteettien aikana kerromme mm. arktista luontoa uhkaavista tekijöistä ja mahdollisista tavoista, joilla ihmiset voivat auttaa luontoa selviytymään.

Tarjoamme paikallista tai / ja luomuruokaa vieraillemme.

TALOUDELLINEN VASTUU

Taloudellinen vastuu on toimintamme perusedellytys. Yritystoiminnan on oltava kannattavaa, jotta voimme maksaa veroja ja muita lakisääteisiä maksuja. Tehtävämme hoitamiseksi teemme yhteistyötä auktorisoidun tilitoimiston kanssa. Lisäksi olemme Suomen yrittäjät -järjestön jäsen.

Haluamme myös tukea muita paikallisia yrityksiä ostamalla tarvikkeita paikallisilta tuottajilta, palkkaamalla paikallisia oppaita ja tekemällä yhteistyötä muiden paikallisten yritysten kanssa.

Lisäksi tuemme paikallista lintutieteellistä yhdistystä (Lapin lintutieteellinen yhdistys=LLY). LLY on  BirdLife Finland -järjestön jäsen, joka puolestaan ​​on BirdLife Internationalin suomalainen kumppani.

SOSIOKULTTUURINEN VASTUU

Emme syrji missään toiminnassamme asiakkaitamme ihonvärin, uskonnon, sukupuolen, sukupuoleen perustuvan ilmaisun, iän, kansallisen alkuperän, vammaisuuden, siviilisäädyn, seksuaalisen suuntautumisen tai sotilaallisen aseman perusteella. Olemme sateenkaariystävällisen We Speak Gay –yhteisön jäsen. Toivotamme kaikki asiakkaat turvallisesti tervetulleiksi.

Kunnioitamme paikallisten ihmisten elämää (olemme osa sitä itse) ja alkuperäiskansojen kulttuuria. Ostamme tarvikkeita paikallisilta tuottajilta aina, kun se on mahdollista. Palkkaamme tarvittaessa paikallisia oppaita.

Jotkut aktiviteeteistamme ovat esteettömiä.

Teemme parhaamme, että kaikilla vieraillamme olisi ikimuistoinen kokemus kanssamme. Arvostamme vieraidemme palautetta ja haluamme parantaa jatkuvasti palveluitamme heidän palautteensa perusteella.

Aktiviteetteja erämaan laidalla

LapinTintti Eco-Cabin

Sustainable Travel Finland logo.
Yrittäjät logo.
Lake Inari Arctic Network logo.
Inari-Saariselkä region logo.

Pin It on Pinterest

Share This